Поштівка в Оренбург. 1935 рік

На аукціонах продається багато цікавих документів часів СРСР. Для любителів історії вони можуть бути цікавими не лише як документальні свідчення, а ще й - передавати дух тієї епохи.

Якось натрапив на поштівку 1935 року. Нажаль, в ній немає а ні імені авторки тексту, а ні інших даних, що могли б пролити світло на її особистість. З тексту лише відомо, що це молода дівчина (можливо студентка) з Ленінграду. Також відомо, що отримувачем поштівки є такий собі Андрій Миколайович Потьомкін. Відома його адреса: м. Оренбург (Нова Стройка), вул. Молотова, буд.3.

Нова Стройка в Оренбурзі - це назва району. Зараз такої назви не існує. Але її можна побачити на мапі концепції розбудови Оренбурга на 50 років за планом архітектора І.В. Рянгіна (1925 р.). Не виключено, що Андрій Потьомкін перебував там у довготривалому відрядженні на будівництві... Ще слід зазначити, що на час написання послання, Оренбург вже як рік був центром Оренбурзької області в РСФСР з майже 150 тис населенням. Про те, що 10 років тому це місто було столицею Казахської РСР тоді вже майже ніхто не згадував...

Власне, пропоную увазі текст повідомлення.
"Дорогой Андрюшенька, я очень рада, что нашелся Славка, что он жив и здоров. Хотелось бы в этом удостовериться, получив хотя бы две-три строчки от него. Я кручусь во-всю. Учеты, расчеты, зачеты, подсчеты... А сегодня еще делала доклад о Стахановском движении по докладу Сталина и Молотова. Сказали, что образцовый доклад. Сидела ночь до 5 час. утра. Уже которую по счету ночь сосчитать не берусь. Сейчас 3 часа. Ложусь. Спать хочу!.. Как у вас с деньгами? Целую крепко. Пиши. Пока.
26.ХІІ.35 г."



Концепція розвитку м Оренбурга архітектора І.В. Рянгіна. 1925 рік. Джерело - orenburg.ru


Коментарі