Поштівка з Казані до Чернігова. 1910 рік

Маю захоплення - postcrossing. Що це таке - це хобі, пов'язане із відправленням і отриманням поштівок. Захопився postcrossing більше десяти років тому. Але цей пост не про хобі, а роботу сучасної пошти. Нижче я пропоную поштівку, яка була відправлена з російської Казані до українського Чернігова у 1910 році. Згідно потових штемпелів до адресата вона йшла п'ять (!!!) днів. 
 
Я отримував з Татарстану і сам відправляв туди поштівки. Так от, швидше ніж за місяць пошта ніколи не доходила. Авіа-відправлення йшли до адресата не менше 10 днів. Близко двох тижнів йшли прості поштівки наземним транспортом до Москви або Санкт-Петербургу... Для порівняння: прості листівки з України в Європу, або з Європи в Україну в середньому йдуть за 5-7 днів. Буває і довше... Питання до фахівців: як в далекому 1910 році поштівка з Казані до Чернігова могла дійти усього лише за п'ять днів?

Хто зацікавився безпосередньо текстом на поштівці, то він такий:

"В. гор. Чернигов, Пятницкая улица, Е.В.Б. Петру Митриевичу Г-ну Федорову.

Дорогой Петр Димитріевичч! Получил Ваше письмо вчера и спешу ответить. Недели две тому назад послал Вам заказное письмо, получили-ли Вы его? Напишите. Про себя, к тому, что писал в закрытом письме, нового ничего не могу сообщить. Желаю Вам всех благ. Пишите о себе. Ваш В. Измайлов. 1910 г. 26 августа".



Коментарі