Польський дорожній чек на 500 злотих. Чек забезпечений "Жилсоцбанком СССР" у 1990 році в Чернігові

Польський дорожній чек на 500 злотих. Чек забезпечений "Жилсоцбанком СССР" у 1990 році в Чернігові.
 
Дорожній чек (англ. traveler's cheque) — платіжний документ, що зазвичай використовують як засіб розрахунків у подорожах, здебільшого міжнародних.
 
Дорожній чек - це наказ одного банку іншому виплатити зазначену в чеку суму грошей власникові чека за зразком його підпису, поставленого на фінансовому документі в момент продажу. При пред'явленні чека до оплати,  власник повинен вдруге розписатися на чеку. Оплата здійснюється при ідентичності підписів. 
 
Даний дорожній чек на 500 злотих було виписано Державним банком Польщі.  Чек обслужений "Жилсоцбанком СССР" у 1990 році в Чернігові.
"Жилсоцбанк СССР" було створено Відповідно до постанови ЦК КПРС і Ради Міністрів СРСР N 821 від 17 липня 1987 року "Про вдосконалення системи банків в країні і посилення їх впливу на підвищення ефективності економіки". 
 
Жилсоцбанк СРСР функціонував для обслуговування житлово-комунального господарства, побутового обслуговування, підприємств системи культури, освіти, науки і т.д., а також кооперативів та осіб, які займаються індивідуальною трудовою діяльністю. Структура банку включала 14 республіканських і більше як 80 обласних контор і 1000 філій. А загальна чисельність персоналу становила 40 тис. осіб.

Коментарі