Вулиць у Чернігові вже на три п’ятірки

20 травня на черговому засіданні виконкому міської ради прийнято рішення внести до переліку вулиць міста назви нових чотирьох вулиць, які утворені рішенням 31 сесії шостого скликання міської ради від 19 квітня 2013 року. Тож на сьогодні Чернігів нараховує рівно 555 вулиць та провулків.

Нові вулиці носять імена Лазаря Барановича, Федора Короткова, Героїв Крут та Миколи Галанова. Лазар Баранович — український церковний, політичний та літературний діяч другої половини 17 століття, ім’я якого тісно пов’язано з Чернігівщиною. Федора Івановича Короткова пам’ятають представники старшого покоління, адже він був командиром партизанського загону під час Великої Вітчизняної війни, а від 1950-го до 1959-го — першим секретарем міському компартії. Помер Ф. Коротков у 1983 році. Микола Галанов до війни працював на фабриці музичних інструментів, а під час німецької окупації очолював підпільну групу і був страчений загарбниками 22 березня 1942 року.

Сам же перелік вулиць м. Чернігова був затверджений рішенням виконкому міської ради № 164 від 15 червня 2009 року. До цього подібного офіційного документа не існувало. Ведення переліку покладено на управління архітектури та містобудування міської ради, а займається цією потрібною справою відділ геодезії та містобудівного кадастру.

Коментарі