В Англії знайшли тридцять тисяч давньоримських монет

Археологи знайшли древньоримські монети. Фото АП
Археологи знайшли в історичному центрі британського міста Бат (Bath) 30 тисяч давньоримських срібних монет, повідомляє The Daily Telegraph.

Виявлені монети відносяться до 270 року нашої ери. За попередніми даними, їхня загальна вартість становить близько 150 тисяч фунтів стерлінгів. Зараз монети відправили до Лондона в Британський музей для подальшого аналізу, який може тривати аж до року.

Знайдені монети відразу ж назвали "скарбом з вулиці Бо". Це п'ятий за величиною скарб, знайдений на території Великобританії, і перший за величиною серед знайдених в римських поселеннях. Найбільший скарб - більше 54 тисяч монет - був знайдений у 1978 році в графстві Вілтшир.

У XXI столітті найбільшим виявився скарб із понад 52 тисяч монет, виявлений в 2010 році біля римської дороги в графстві Сомерсет главою місцевого госпіталю Дейвом Кріспом (Dave Crisp) за допомогою металодетектора.

Як розповів прес-секретар музею Римських терм у Баті Стівен Клюс (Stephen Clews), той факт, що "скарб з вулиці Бо" знайшли професійні археологи, досить незвичайний. Він також пояснив, що в III столітті нашої ери ситуація в Римській імперії була неспокійною, що може пояснити необхідність заховати монети.

Місто Бат розташоване у британському графстві Сомерсет. Римляни, ймовірно, зайняли його незабаром після свого вторгнення на територію сучасної Великобританії в 43 році нашої ери. Тоді поселення носило назву Акве Суліс (Aquae Sulis).

Як повідомлялося раніше, американські вчені навчилися знаходити стародавні поселення людей під товстим шаром відкладень за допомогою супутників дистанційного зондування Землі, що фіксують сліди цивілізації за особливим типом грунту, який формується в межах довготривалих місць проживання людини.


http://ua.korrespondent.net/tech/science/1332853-v-angliyi-znajshli-tridcyat-tisyach-davnorimskih-monet

Коментарі