У Нью-Йорку показали перший лист Гітлера проти євреїв

Гітлер написав перший лист із закликом
вигнати євреїв з Німеччини в 1919 році
У Нью-Йорку у вівторок, 7 червня, було оприлюднено лист Адольфа Гітлера, в якому, як вважається, що той вперше згадує про свої плани з ліквідації євреїв.

Гітлер надрукував цього листа на машинці у 1919 році і підписав його від руки. У той момент він служив у відділі пропаганди німецької армії. Лист був адресований вищестоящому офіцеру Адольфу Гемліху, передає Lenta.ru з посиланням на Associated Press.

У листі Гітлер, зокрема, пише про необхідність створення "сильного уряду", який допоможе усунути "загрозу" з боку євреїв. Передбачалося, зокрема, розробити закон про "інородців". Кінцевою метою, на думку Гітлера, повинно було стати вигнання євреїв з Німеччини.

Лист було знайдений в архівах нацистів під Нюрнбергом в 1945 році і з того часу він перебував у руках приватних колекціонерів.

Три тижні тому лист Гітлера придбав рабин Марвін Хір, засновник і керівник правозахисної організації Центр Симона Візенталя, що захищає, зокрема, права євреїв. Хір заплатив за документ 150 тисяч доларів.

Нагадаємо, в серпні минулого року повідомлялося, що британський історик Томас Вебер знайшов нові подробиці в біографії Адольфа Гітлера, згідно з якими майбутній фюрер не відрізнявся в роки Першої світової війни особливою хоробрістю.


http://ua.korrespondent.net/world/1226399-u-nyu-jorku-pokazali-pershij-list-gitlera-proti-evreyiv

Коментарі