У Німеччині опублікували видану Гітлеру квитанцію за перевищення швидкості

У 1931 році Гітлера оштрафували за перевищення швидкості
У баварському архіві було знайдено квитанцію за перевищення швидкості, видану Адольфу Гітлеру.

Як повідомляє газета Daily Mail, яку цитує ИноПресса.ru, 19 вересня 1931 року в околицях Інгольштадта офіцер поліції на прізвище Пробст зафіксував порушення правил дорожнього руху: обладнаний мотором підвищеної потужності мерседес за номером II A - 19357 рухався в бік Мюнхена зі швидкістю близько 55,3 км/год, тобто вдвічі швидше від дозволеного.

Таке порушення каралося "негайним відлученням" від водіння. "Інцидент стався задовго до століття дорожніх відеокамер", тому швидкість визначали два офіцери із секундомірами, уточнює видання.

Навівши довідки, Пробст з'ясував, що авто належить Адольфу Гітлеру, який мешкав у Мюнхені за адресою Прінцрегентштрассе, 16 (тепер у цьому приміщенні розташовується поліцейська дільниця).

Проте, як сказано у статті, Гітлер заявив, що за кермом у той момент був не він, а його шофер Юліус Шрек, і що він проінструктував його "їхати якомога швидше", не пояснивши, для чого. За однією з версій, причина була у самогубстві племінниці Гітлера, об'єкта його "шаленого кохання" Гелі Раубаль, яка мешкала разом із майбутнім фюрером у його квартирі.

Нагадаємо, що у червні у Нью-Йорку було оприлюднено лист Адольфа Гітлера, у якому, як вважається, той вперше згадує про свої плани з ліквідації євреїв.

За матеріалами: Daily Mail, переклад ИноПресса.ru

Коментарі