Фашистська пропаганда у роки війни вдавалася до фальшування радянських газет

У державному архіві Федеративної Республіки Німетчина сьогодні зберігаються екземпляри підробленого найголовнішого видання СРСР тих часів - газета "Правда". 
Замість звичного гасла "Пролетарі всіх країн, єднайтеся!" над "шапкою" газети бачимо: "Трудящі усіх країн єднайтеся для боротьби з більшовизмом!". 
У номері від 28 серпня 1941 року передовиця газети вміщує фотографію Гітлера і величезний матеріал під назвою "Блискучі підсумки німецьких успіхів за 2 перших місяці з Радянським Союзом". У матеріалі, серед іншого, розповідається про орієнтовні загальні втрати Червоної армії, що, за підрахунками німців, склали приблизно 6 мільйонів чоловік. "Правда" розповідає також про захоплення військами Вермахту міста Херсон, Новгорода та Нарви, описує розгром радянських військ під Гомелем... 
Очевидно, що підроблена "Правда" була зорієнтована здебільшого на бійців регулярних частин Червоної Армії. Там знаходимо інформацію і фото до неї про полонення сина Йосипа Сталіна Якова Джухашвілі-Сталіна, надруковану перепустку для тих радянських військових, які виявлять бажання дезертирувати та перейти на бік німців, розміщено ряд пропагандистських матеріалів, що розхваляють життя в фашистській Німетчині тощо.






Коментарі

  1. Попри всі фальшування цей (http://2.bp.blogspot.com/-R_dXUSyVp1I/Tjk75g_l1RI/AAAAAAAAD7Q/u5Hdgh6DyQM/s1600/4.jpg) малюнок дуже правдивий.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар