Гітлер вже не почесний громадянин свого міста

Сьогодні громадська рада Браунау-на-Інні, рідного міста Адольфа Гітлера, одноголосно проголосувала за позбавлення його звання почесного громадянина міста і права проживання в Австрії.

Про це повідомив агентству АР представник партії Зелених у раді.

Права проживання в Австрії Гітлера позбавили як запобіжний захід, хоча таке право людина автоматично втрачає після смерті, зазначив депутат.

Звання почесного громадянина фюреру Третього Рейху присвоїла громада Рансхофен, на території якої він народився, у 1938 році. Пізніше ця громада була перетворена на місто Браунау, почесним громадянином якого Гітлер залишався до сьогоднішнього вечора.

Бургомістр Браунау Йоханнес Вайдбахер заявив, що він щасливий, що рішення ради громади про позбавлення фюрера усіх присвоєних йому містом звань і почестей було прийняте одноголосно.

Нагадаємо, у вересні минулого року аналогічне рішення прийняла міська рада німецького міста Трір, старого міста Німеччини. Власті зазначили, що рішення про виключення Гітлера зі списку почесних громадян стало знаковим у боротьбі з расизмом і націоналізмом.

http://ua.korrespondent.net/world/1237617-gitler-vzhe-ne-pochesnij-gromadyanin-svogo-mista 

За матерiалами: РИА Новости

Коментарі