Новорічні листівки із зазначенням року присвяти

Перший Чернігівський фотопортал просіяв немало інтернет-ресурсів, щоб зробити цю новорічну підбірку. Головне правило, яке ми для себе визначили, це обов`язкова присутність на вінтажних поштових листівках цифрового зобрадення року, якому ця картка присвячена. Як виявилося, завдання це не з простих.

Ми дослідили поштівки починаючи з  1889 року і до наших днів. При цьому виявлено цікаву закономірність - чим ближче до наших днів, тим поштівок із зазначанням року значно менше. Якщо, приміром, на початку ХХ ст. близько третини всіх листівок мають цифрове зображення року присвяти, і нам для колекції було з чого обирати, то починаючи десь з новорічних листівок кінця 60-их початку 70-их років того ж століття таких зображень стає відчутно менше. Видавці уникають зазначати на листівках рік присвяти. Причина цьому, на нашу думку, проста. Таким чином видавці зменшували свої маркетингові ризики і уникали проблеми, що їм робити з нерозпроданими листівками. Їх продаж просто переносився на наступний рік...

Перший Чернігівський фотопортал не претендує на вичерпаність свого дослідження. Ми просто могли якусь із карток випустити з уваги. То ж раді будемо отримати від вас свої пропозиції чи зауваження.

Приємного вам перегляду!






































































Коментарі