У Кельні реабілітували відьом, страчених в XVII столітті за звинуваченням у зв'язках з дияволом

Фото yaplakal.com
У Німеччині реабілітували відьом, страчених в XVII столітті, повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на газету Local з посиланням на місцеві ЗМІ.

Міська рада в Кельні одноголосно проголосувала за реабілітацію 37 жінок, страчених в 1627 році за звинуваченням у зв'язках з дияволом. Ініціатором розгляду судових справ майже 400-річної давності став пастор Хартмут Хегелер, який після "вердикту" висловив надію, що на згадку виправданих відслужать заупокійну месу в храмі.

Газета підкреслює, що рішення ради не має юридичної сили, оскільки влада сучасної Німеччини не має права скасовувати судові постанови, винесені згідно із законами Римської імперії.

Як повідомлялося, 26 травня в Греції в Афінах відтворили суд над Сократом: знаменитий античний філософ був виправданий через майже 2500 років після смерті. В сучасних умовах Сократа судили десять відомих юристів з Великобританії, Франції, США, Швейцарії та Греції і 866 глядачів.


Відзначимо, що в історії дату суду над Сократом, в результаті якого філософ був засуджений до смерті і змушений випити кубок з цикутою, пов'язують з 399 роком до нашої ери.

Як свідчить історія, у Європі протягом 5 століть Інквізиція спалювала на вогнищах інакодумців, так званих "єретиків". Жінці досить було бути красивою чи дивною (тобто розумною), щоб її звинуватили в чаклунстві і після нелюдських тортур відправили на вогнище.

Деякі народи цілком серйозно продовжують полювання на відьом і в наш час. Наприклад, лідери ХАМАС в минулому році заявили про свій намір вести систематичне полювання на відьом. У 2010 році за підозрою в чаклунстві в Газі вже було заарештовано 150 відьом.

http://www.newsru.ua/world/01jul2012/femicide.html

Коментарі