Верховна Рада створила Національне військове меморіальне кладовище

Сьогодні, 2 червня, Верховна Рада прийняла постанову про створення Національного військового меморіального кладовища.

Автором постанови є народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко. Створення національного меморіального кладовища підтримали 227 народних депутатів.

Таким чином, Верховна Рада рекомендувала уряду створити оргкомітет для врегулювання питань призначення, створення, відомчої приналежності, функціонування та затвердження місця розташування військового меморіального кладовища.

Парламент також ухвалив передбачити в державному бюджеті України на 2012 рік та наступні роки кошти на фінансування заходів з проектування, будівництва та утримання Національного військового меморіального кладовища.

Як йдеться в пояснювальній записці, загальна сума необхідних коштів становить 5 мільйонів 600 тисяч гривень у разі створення Національного військового меморіального кладовища в селі Биківня під Києвом.

Крім того, обласним радам необхідно виділити земельні ділянки для створення кладовищ або спецділянок на кладовищах в обласних центрах і містах для забезпечення вшанування і гідного поховання ветеранів війни, учасників бойових дій, військовослужбовців, у тому числі звільнених у запас або у відставку, членів їхніх родин, а також інших осіб, які вчинили героїчні вчинки в ім'я українського народу.

Коментарі