Чи була війна у 1945 році Вітчизняною?

Питання далеко не риторичне. Навіть через 66-ть років з часу закінчення Другої світової війни в Європі міфи, породжені комуністичною пропагандою, продовжують жити. Наприклад, міф про Радянську армію у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.

Спробуємо розібратися.

Насправді армія в лавах якої воювали наші батьки і діди називалася Робітничо-Селянська Червона Армія (Робоче-Крестьянская Красная Армия (РККА).

Виникла ця назва 15 (28) січня 1918 року як найменування Збройних Сил РРФСР на самому початку громадянської війни в Росії. Ця назва залишилася після створення у 1922 році СРСР.

Тільки з 25 лютого 1946 року збройні сили СРСР отримали некласову назву – «Радянська» (Советская) армія.


Іншій міф яким так захоплюються сьогодні ЗМІ – «радянський народ». Вперше офіційно визначив це поняття Микита Хрущов на ХХІІ з'їзді КПСС у 1961 році. Ось що насправді вважали «радянським народом» комуністична пропаганда: «нова історична спільність людей різних національностей, що мають спільні характерні риси, спільну соціалістичну Батьківщину — СРСР, спільну економічну базу, соціалістичне господарство, спільну соціально-класову структуру, спільний світогляд — марксизм-ленінізм, спільну мету — побудову комунізму, багато спільних рис у духовному обличчі, у психології».

Щодо офіційного терміну «Велика Вітчизняна війна 1941 - 1945» між СРСР та нацистською Німеччиною та її союзниками, то війною «Вітчизняною» її можна вважати тільки тоді, коли бойові дії відбувалися на території колишнього СРСР. Тобто десь до жовтня 1944 року, а не з 22 червня 1941 по 2 вересня 1945 року.

Цей висновок логічно випливає з аналогії з Вітчизняною війною 1812 року, яка і була взята за взірець комуністичною пропагандою, коли Російська імперія захищала свою територію від агресії збоку наполеонівської Франції і її союзників.

Нагадаю, що війна між Російською імперією і наполеонівською Францією тривали з перервами з 1798 по 1814 рік. Однак тільки бойові дії з 24 червня по 14 грудня 1812 року безпосередньо на території Росії вважаються «Вітчизняною війною 1812 року».

Отже, комуністичні ідеологи навіть у цьому набагато перевершили московських самодержців з їх міфом про ІІІ-й Рим і панславянізмом. Тим самим обґрунтували (замаскували) фактичну окупацію Східної Європи Робітничо-Селянською Червоною Армією у 1945 році і створення на її багнетах так званого «братнього» соціалістичного табору, з якого ці країни вирвалися тільки після 1989 року.
Сергій Соломаха, газета "Сіверщина"

Коментарі

  1. Оставляю комментарий здесь. но вообще полвечера читала разные статьи в вашем блоге о второй мировой. Большое вам спасибо за такое прекрасное собрание. мне это очень помогло в работе

    ВідповістиВидалити
  2. Светлана, историческая правда не так привлекательна, как исторические мифы. Но без ее познания смотреть в будущее опасно... Можно вновь наступить на грабли истории. Поэтому мне всегда импонировали и импонируют те люди, которые смотрят на прошлое своего народа не только с интересом, но и с желанием в нем разобраться...Спасибо вам за внимание к моему скромному блогу...

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар