Прем'єр-міністр Британії визнав політику мультикультурного суспільства провальною

Девід Кемерон: Толерантність себе не виправдала
Кемерон готується виголосити промову про провал політики мультикультурності на 47-ій Мюнхенській конференції з безпеки. Виступ буде також присвячено радикалізму і витокам тероризму.

"Толерантність, заснована на невтручання в справи тих, хто відкидає західні цінності, себе не виправдала. Необхідно перейти до м'язистого лібералізму, при якому національна ідентичність формується за рахунок демократії, рівних прав, верховенства закону і свободи слова", - йдеться в тексті виступу прем'єра, який опинився в розпорядженні інформаційних агентств.


За словами Камерона, британці мають потребу в більш визначеній і чіткій національної ідентичності, яка завадить розвитку екстремізму в суспільстві.

У жовтні минулого року канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила з аналогічною заявою. Вона сказала, що спроби її країни побудувати мультикультурне суспільство зазнали повної поразки, концепція мультикультурності, яка передбачає, що люди, які представляють різні культурні традиції, можуть мирно співіснувати один з одним, не працює в Німеччині.


За матерiалами:
Радіостанція Эхо Москвы, Бі-бі-сі

http://ua.korrespondent.net/world/1182771-premer-ministr-britaniyi-viznav-politiku-multikulturnogo-suspilstva-provalnoyu

Коментарі