Таїланд вирішив купити в України 200 танків


Армія Таїланду вирішила купити у України 200 танків Т-84У Оплот, вартістю 7 млрд. батів $231,1 млн), повідомляє газета Bangkok Post.

За даними видання, нові танки повинні замінити застарілі американські M41A3.

Bangkok Post пише, що армія Таїланду в першу чергу обирала між південнокорейськими танками K1 і українськими Т-84У Оплот.

Газета припускає, що вибір упав на Оплот, тому що Бангкок має досвід військово-технічного співробітництва з Києвом. Видання зазначає, що раніше армія Таїланду закупила 96 українських БТР-3Е1 і планує придбати ще 120 таких бронетранспортерів.

За даними газети, армія Таїланду, крім пропозиції з боку України і Південної Кореї, також розглядала можливість придбання партії німецьких Leopard 2A4 або російських Т-90. Водночас, джерело в армії зазначило, що німецький Leopard визнали надто дорогим.

Нагадаємо, танк Оплот, розроблений Харківським конструкторським бюро імені Морозова, був продемонстрований на 10-й Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі, яка відбулася з 20 по 24 лютого.

http://ua.korrespondent.net/ukraine/1200944-tayiland-virishiv-kupiti-v-ukrayini-200-tankiv-gazeta

За матеріалами Bangkok Post

Коментарі

  1. капець Камбоджі :)

    Забере Таїланд в неї Преах Віхеар.

    ВідповістиВидалити
  2. Не нужен им берег Турецкий и Камбоджа им не нужна :)
    А якщо серйозно, то боєздатність Таїландської армії викликає сумніви у самих таїландців. Якщо перейти по лінку у статті на "Bangkok Post", то можна дізнатися, що на озброїнні цієї країни до цього часу стоять американські танки часів В`єтнамської війни. Український же оплот за словами таїландського військового експерта має низку технічних недосконалостей, проте приваблює своєю прийнятною ціною.

    ВідповістиВидалити
  3. Ну якби "не нужна", то вони не нападали б неї кілька років тому.

    В 2008-му Храмовий комплекс Преах Віхеар був визнаний пам'яткою світової спадщини ЮНЕСКО. І це призвело до збройних зіткнення між Таїландом і Камбоджею.

    Війна за туристів.

    ВідповістиВидалити
  4. Очевидно, що якщо зорі хтось запалює (танки купує), то це для чогось таки потрібно. І не лише в цілях оборони... Коли я наводив слова відомої пацифіської пісеньки часів СССР, то мав на увазі, що жодна держава публічно рідко висловлює свої агресорські плани. Кордон між Камбоджею та Таїландом повністю не демарковано. Жодна сторона не бажає йти на компроміс. Тому суперечка навколо храму Преах Віхеар є лише привідом до можливої війни, проте, ніяк не причиною для її ведення.

    ВідповістиВидалити
  5. Ааа)) Тепер зрозуміло, що малося на увазі в цій цитаті.

    ВідповістиВидалити
  6. Не встигли ми з вами подискусіювати, як ось сьогодні читаю в інформаційних зведеннях: "У результаті перестрілки між військовослужбовцями Таїланду і Камбоджі на кордоні двох країн загинули щонайменше п'ятеро людей.
    Представник міністерства оборони Камбоджі повідомив про загибель трьох камбоджійських військових. Кілька людей, за його словами, були поранені. Таїландське командування повідомило про загибель двох і поранення сімох тайських військовослужбовців.
    Обидві сторони звинувачують одна одну в порушенні перемир'я, що тривало близько двох місяців. У лютому при схожому інциденті загинули 11 людей.
    Головною причиною прикордонних суперечок між двома країнами є храм Преа Віхеар. У 1962 році міжнародний суд у Гаазі визнав, що храм належить Камбоджі. Однак вхід до храмового комплексу розташований на території Таїланду. Крім того, предметом суперечки залишається прилегла до храму територія площею 5 квадратних кілометрів.
    Нагадаємо, в 2008 році прем'єр-міністри двох країн домовилися уникати збройних сутичок. Цьому передувало нагнітання обстановки в регіоні, в результаті чого Таїланд і Камбоджа навіть почали стягувати війська до кордону".

    http://ua.korrespondent.net/world/1210294-vijskovi-tayilandu-i-kambodzhi-znovu-vstupili-v-perestrilku-cherez-spirnij-hram-e-zagibli

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар